7071CX
ULFT
tel. 0315-681084

SDOUC – Varsseveld    3-3

De thuisclub startte goed. Na twee minuten al een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. In de 9de minuut een prachtige aanval over veel schijven. De bal kwam laag voor en Stan van de Pavert zorgde voor de afronding: 1-0.  Na een half uur was Stan opnieuw dicht bij een treffer. Uit zijn kopbal kwam de bal via binnenkant paal weer het veld in. De gasten hadden tot nu toe niet veel laten zien maar kwamen toch op gelijke hoogte. In de 35ste minuut leidde onnodig balverlies tot een counter over rechts en de scherpe, lage voorzet werd afgerond: 1-1.

Direct na rust gaf de SDOUC-verdediging zomaar twee doelpunten cadeau aan Varsseveld. Eerst bleef de gehele achterhoede staan voor buitenspel. De keeper had de bal wel aan de voet maar deed ook niets en de speler van Varsseveld kon de bal in het verlaten doel plaatsen: 1-2.  Even later weer een aarzeling in de achterhoede, weer door te rekenen op buitenspel, weer liep het slecht af: 1-3.   De scheidsrechter speelde hierbij een twijfelachtige rol. Dat was in de 53ste minuut ook zo toen de Varsseveld-keeper ver buiten zijn doelgebied Enes Yilmaz torpedeerde. Een glaszuivere penalty werd SDOUC  onthouden. De wedstrijd leek verloren. Tot de 71ste minuut. Uit een corner kon Sietse Sessink van dichtbij raak koppen: 2-3. In de 85ste minuut kwam SDOUC-gelijk. Uit een voorzet van Jochem Vinkenvleugel kon Kees van De Pavert de bal met een volley inschieten: 3-3. SDOUC ging vol voor de winst. En die had er ook kunnen komen als de scheidsrechter een penalty had gegeven toen Stan van de Pavert in de zestien omver werd geduwd. Al met al totaal onnodig puntverlies gezien de blunders achterin en de niet gegeven strafschoppen.