Ruststand: 2 – 1

Kees van de Pavert

Eindstand: 3 – 3

Stan van de Pavert 2 x

Beuningse Boys is de promovendus, dus nieuw in de 2e klasse. We moeten terug naar de competitie van 2009 /2010 dat we tegen deze club voor het laatst hebben gespeeld voor de competitie.                                                                                                                                                                                                                        Meestal waren de resultaten voor SDOUC uit deze periode positief. Ook nu leek het daarop uit te draaien. SDOUC  begon voortvarend aan de wedstrijd en trok meteen het spel naar zich toe. Het was wachten op het eerste doelpunt van SDOUC  en dat kwam er ook. Een goed lopende aanval over links met een prima voorzet van Enes werd voortreffelijk door Kees van de Pavert binnen gekopt: 0-1.  SDOUC  ging door en met goed spel werd de tegenstander onder druk gezet. Helaas werden de kansen welke ontstonden niet benut  en in plaats dat we zouden gaan rusten met een 0-2  of zelfs 0-3  stand scoorde Beuningse boys tweemaal in de laatste twee  minuten van de eerste helft. Kleine individuele fouten deden ons de das om.  Het mag niet gebeuren en het is doodzonde na 40 minuten goed voetbal waarbij SDOUC  volledig de controle over de wedstrijd had.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. Beuningse Boys geloofde in hun kansen en bracht veel fysieke strijd. Toch was het SDOUC  dat nu wat meer op de counter speelde die scoorde. Wederom een prima aanval over links en die werd perfect ingekopt door Stan van de Pavert 2 – 2. Het spel golfde nu op en neer en het overwicht dat SDOUC  in de eerste helft had was verdwenen en er ontstond nu een meer gelijk opgaande wedstrijd. Toch waren de beste kansen nu echter voor Beuningse Boys.  En slechts enkele minuten na onze gelijkmaker zorgden zij al voor een 3 – 2 stand. Toch toonde SDOUC  veerkracht en Stan van de Pavert scoorde verdiend de gelijkmaker:  3-3.                      Via onze opbouw aan de rechterkant passen we een diepe bal op Enes, deze wordt onderschept, waarna via een kopbal achteruit van de laatste verdediger van Beuningen de bal bij de reeds dieplopende Stan valt, deze kan met een verdediger in zijn rug richting doel en schiet links van de keeper binnen.

Door de vele wisselingen in het laatste half uur (o.a. door blessures)  werd het spel er niet beter op. Mede door goed keeperswerk van Jeroen Kraan bleef de stand ongewijzigd.  Al met al een terechte uitslag.