Wedstrijdverslag VV Union - SDOUC  / 16-04-‘23

Ruststand: 0 – 1

Kees van de Pavert.

Eindstand: 2 – 1

Ondanks de duidelijke overwinning in de thuiswedstrijd tegen VV Union waren          we er niet gerust op dat we deze wedstrijd maar even zouden winnen, zeker na de volledig onnodige nederlaag tegen SPERO waren we weer in de gevarenzone gekomen.                                                                                                                                           De start was dan ook niet erg hoopvol. Slordig spel onzerzijds gaf Union de mogelijkheid om het initiatief te nemen. Maar na de eerste tien minuten kwamen wij beter in ons spel en dicteerden we de eerste helft van de wedstrijd met ook enkele goede kansen. Maar zoals zo vaak in de laatste wedstrijden, hadden we het moeilijk met het scoren van een doelpunt. Toch zouden we de rust ingaan met een voorsprong en het was niet verwonderlijk dat deze werd verkregen vanuit een strafschop. Kees van de Pavert schoot deze onberispelijk in, na een overtreding in het strafschopgebied tegen Sietse Sessink. De voorsprong was verdiend, zeker gezien het laatste half uur van de eerste helft.

Ook het begin van de tweede helft gaf eenzelfde beeld met o.a. een goede kans voor Stan van de Pavert om de 2-0 te scoren. Het gebeurde echter niet en dat was ook een beetje de ommekeer in de wedstrijd. Union ging er weer in geloven en probeerde vooral met lange ballen van achteruit onze achterhoede onder druk te zetten. Je zag bij ons weer de angst in de ploeg komen en ondanks een paar wisselingen veranderde dat niet. We kregen in het laatste kwartier zelfs nog twee doelpunten tegen: 2-1. dit was ook de eindstand.

Wederom een wedstrijd welke we absoluut niet hadden mogen verliezen. Maar we helpen op dit moment onze tegenstanders wel erg gemakkelijk in het zadel.