Jesse Vreman

Enes Yilmaz

Eindstand: 2 – 4

Kees van de Pavert.

SDOUC ging naar de uitwedstrijd tegen SPERO met de wetenschap dat verliezen of gelijkspelen een flinke streep zou zetten in het eventuele kampioenschap, zeker na de misstap van afgelopen donderdag tegen DIO 30. De wedstrijd werd gespeeld op een bijveld van het sportpark omdat het hoofdveld eruit lag. Dit was echter een prima kunstgrasveld. SPERO was altijd al een moeilijke tegenstander voor ons, vooral in de uitwedstrijden. Hoe anders was deze wedstrijd. SDOUC begon direct goed aan de wedstrijd en gaf SPERO nauwelijks de kans om in hun spel te komen.  SDOUC had veel balbezit en kreeg ook kansen. In de 28e minuut resulteerde dat in de eerste goal.  Een mooie aanval over rechts met een prima voorzet van Kees werd uitstekend afgerond door Jesse Vreman: 0-1. SDOUC bleef het betere spel houden en gaf weinig speelruimte aan de tegenstander zodat zij vaak de lange bal hanteerden, wat weinig gevaar opleverde. In de 34e minuut een aanval over links en Enes schoot vanaf de zijkant in één raak. Prima doelpunt: 0-2.  Gezien het wedstrijdbeeld volledig verdiend. Ruststand 0-2.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. SDOUC dicteerde het spel en gaf SPERO weinig speelruimte. In de 55e minuut profiteerde Jesse van een goed lopende aanval over links en tikte de bal beheerst binnen 0-3. Even later kreeg SDOUC een terechte strafschop en deze werd door de Kees van de Pavert onberispelijk binnengeschoten 0-4. De wedstrijd was hiermee beslist. Door een groot aantal wisselingen werd het spel er niet beter op en zo kon SPERO daarvan nog tweemaal van profiteren, waarbij de scheidsrechter ook nog een dubieuze rol speelde, wat niet in ons voordeel was.