6941RG
DIDAM
tel. 0316-221919

DVC ’26  - SDOUC   0-6

Zonder aanvoerder en topscorer Kees van de Pavert  (vanwege een blessure) won SDOUC overtuigend van DVC’26, waarvan drie weken geleden in de beker nog met 4-3 was verloren.

In de tiende minuut al de voorsprong. Na een breedtepas kon Enes Yilmaz op links de bal nog net binnenhouden en laag voorzetten. De keeper liet de bal los en van dichtbij kon Melle Holtslag beheerst intikken: 0-1. Daarna was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker. Eerst  met een bal tegen de lat en even later uit een corner met een kopbal net langs het Ulftse doel.  Ook daarna bleef DVC ’27 gevaarlijk uit corners en vrij e trappen. En wat bij hen niet lukte, lukte bij  SDOUC wel.  Iedere kans werd in een doelpunt omgezet. In de 28ste minuut een corner van rechts  en bij de tweede paal stond Jesse Vreman klaar om  de bal in de bovenhoek te koppen:  0-2.  Een minuut later was het weer Jesse die scoorde.  Hij stond met de rug naar het doel maar met een halve draai kon hij de bal hard en dus onhoudbaar inschieten: 0-3.  In de 41ste minuut de  volgende treffer. Enes Yilmaz kwam voor de zoveelste keer op links vrij door. Zijn voorzet werd weggekopt maar precies voor de voeten van Melle Holtslag die met een fraaie volley het net vond: 0-4.

Direct na rust zette de thuisclub nog aan voor een goed resultaat maar net als voor rust viel de treffer aan de andere kant. Dat was in de 51ste minuut.  Jeffrey Megens stuurde Enes Yilmaz de diepte in. Enes werd in de zestien neergelegd. Stan van de Pavert deed wat broer Kees ook altijd doet:  de terechte penalty beheerst benutten : 0-5.  In de 71ste minuut weer een corner vanaf rechts. Uit de kluts kwam de bal bij Jesse Vreman, die hard en hoog kon inschieten: 0-6. Voor trainer-coach Jan Vreman voldoende reden om meteen vijf wisselspelers in te brengen. Alle vijf speelden met veel energie en enthousiasme, net als SDOUC de gehele wedstrijd al had gedaan.