6585KB
MOOK
tel. 024-6759359

Wedstrijd EENDRACHT ’30 – SDOUC

Wedstrijd werd gespeeld op het grasveld van Eendracht ’30 en dat is toch altijd even wennen voor ons team.        Er waren een aantal mutaties in ons team. Enes was afwezig, Stan had afgelopen week Corona en tot overmaat van ramp raakte Thijs geblesseerd tijdens de warming up. Hierdoor kwam Melle centraal achterin te spelen en Sietse nam de plaats in van Stan en Ted voor Enes. Ondanks deze aanpassingen namen wij direct het initiatief en dat leverde ook kansen op.  Zo kwam Jesse na een perfecte pass alleen voor de keeper maar in plaats  van de keeper te omspelen schoot hij direct en de bal werd door de keeper gestopt. Het spel golfde op en neer met toch de beste kansen voor SDOUC voor o.a. Sietse en Kees maar telkens lag voor ons de keeper in de weg.                  En zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. Een vrije trap werd door een speler van Eendracht prima ingekopt: 1-0. Eendracht hanteerde vaak de lange bal van achteruit maar dat resulteerde ook niet direct in verdere doelrijpe kansen, terwijl SDOUC  probeerde via het middenveld de aanvallers in stelling te brengen.  Voor de rust werd er niet meer gescoord ondanks enkele mogelijkheden aan beide kanten.

In de tweede helft heeft Jan een paar wissels aangebracht met uiteindelijk een positief resultaat. De druk op de goal van Eendracht nam toe en het was wachten op het eerste doelpunt van SDOUC en deze kwam er ook. Kees kopte een afgemeten voorzet prima in: 1 - 1. SDOUC  bleef het initiatief houden en na een domme overtreding van de keeper van Eendracht op Jelle kreeg SDOUC terecht een strafschop en deze werd goed benut door wederom Kees: 1-2. Kees is weer op de weg terug en bekroonde dat vandaag met twee doelpunten. doelpunten.                    In de laatste minuten werd het nog even billenknijpen door het opportunistisch spel van Eendracht, maar tot doelpunten kwam het niet meer en gezien het veldspel over de hele wedstrijd zou het ook niet verdiend zijn geweest. Het was een zwaar bevochten overwinning maar wel verdiend.