11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

SDOUC – Quick 1888        4-2

Na 16 minuten het eerste succes voor de thuisclub. Na een pass op Enes Yilmaz stuiterde de bal zomaar in de vrije ruimte.  Jesse Vreman kwam aanlopen en  in vrijstaande positie scoorde hij onhoudbaar met een lage schuiver de 1-0.  SDOUC was daarna de ploeg met meeste balbezit en er kwamen ook kansjes. In de 30e minuut brak Enes Yilmaz weer eens op links door en zijn lage voorzet  werd door iedereen gemist en daarmee ontsnapte Quick aan een grotere achterstand. Dat gebeurde in de 35ste minuut wel.  Kees van de Pavert zette vanaf rechts mooi voor en broer Stan kon beheerst inkoppen: 2-0.  Het leek een gemakkelijke middag te worden maar Quick 1888 kwam vlak voor rust terug tot 2-1.  Een schot op de paal en in de rebound werd de bal van dichtbij in het doel gewerkt . En de gasten gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Met veel geluk en door fraai keeperswerk van Melvin Kersten kon SDOUC met een voorsprong de rust ingaan.

Ook na rust was de thuisclub de beter spelende ploeg.  Het lukte echter niet om de marge te vergroten. Sterker nog:  in de 71ste minuut kreeg Quick een stafschop wegens het onderuithalen van een aanvaller het strafschopgebied. Penalty: 2-2. Even leek de wedstrijd te kantelen.  Maar SDOUC kwam weer op voorsprong.  In de  78ste minuut kon Kees van de Pavert weer op rechts doorgaan en opnieuw kon zijn broer Stan de breedtepass doeltreffend afronden: 3-2. De gasten waren daarna dreigend met hoge ballen uit corners en vrije trappen. Pas in 94ste minuut viel de beslissing  toen Quick alles op de aanval gooide. In de middencirkel werd de bal veroverd en meteen op de vrijlopende Enes Yilmaz gespeeld, die alleen op de keeper af kon gaan en beheerst de 4-2 maakte.