Eindstand: 1 – 3

Doelpuntenmakers: 0  - 1 Cas Kemperman

0 – 2 Stan van de Pavert

1 – 3 Jeffrey Megens

Deze wedstrijd stond in eerste instantie gepland voor zondag 9 februari maar door de slechte weersomstandigheden is het totale  programma destijds afgelast.

Ook nu was het weer niet optimaal. Er stond een behoorlijke wind, wat het spel niet ten goede kwam. Vooral in de eerste helft was het niet al te best. Eendracht zocht het vooral in de lange bal en wij probeerden het wel om vanuit de combinatie een fatsoenlijke aanval op te zetten. Maar door slordigheden kregen ook wij weinig kansen. Misschien speelden ook de belangen daarbij een belangrijke rol: wij konden een periode pakken en Eendracht kon de aansluiting behouden met de koploper MASV.

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Bij ons lukten de combinaties beter, terwijl Eendracht bleef volharden in de lange bal van achteruit.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat SDOUC de beste kansen kreeg. Om onbegrijpelijke reden werd een zuiver doelpunt afgekeurd, na een goed opgezette aanval over rechts en perfect afgewerkt door Cas Kemperman.

SDOUC bleef echter goed doorgaan, wat even later toch een verdiende voorspong opleverde. Goed doorzetten van Cas Kemperman leverde de 0-1 stand op.

Om weer in de wedstrijd te komen ging Eendracht fysiek de strijd aan. Dit leverde wat irritatie op in het veld met de nodige gele kaarten, vooral voor Eendracht.  Door een tweede gele kaart moest zelfs de spits van Eendracht van het veld.

Ondanks het overwicht van SDOUC moesten we wachten tot de 85ste minuut alvorens na een goed opgezette aanval Stan van de Pavert scoorde: 0–2.

De wedstrijd leek gespeel. Het tegendeel was echter waar want na een lange bal in het zestien meter gebied liep Volkan volgens de scheidsrechter zijn tegenstander in de rug, waarop een strafschop volgde. Deze werd benut (1-2) en Volkan moest met een tweede gele kaart eveneens het veld verlaten.

Eendracht ging va-banque spelen maar dat pakte verkeerd uit want bij een afgeslagen aanval counterde Jeffrey Megens en schoot de bal in het door de keeper verlaten doel: 1–3.

Even later floot de scheidsrechter voor het einde. Een moeizame maar wel verdiende overwinning.

Door deze overwinning zijn wij in de stand opgeklommen naar de tweede plaats en na het horen van de einduitslag DCS-MASV 1 – 3 haalden wij ook het tweede periodekampioenschap binnen.