Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

SDOUC in finale Achterhoek Cup

SDOUC in finale Achterhoek Cup

5 mei 2022 15:45


Afgelopen dinsdag, 3 mei, werd sv Grol in de halve finale met 4-3 verslagen. Daarmee heeft SDOUC zich geplaatst voor de finale van de Achterhoek Cup

Trainer Jan Vreman had zeven basisspelers rust gegeven. Al na drie minuten kwam SDOUC op een 0-1 achterstand. Door treffers van Jochem Vinkenvleugel en Sietse Sessink werd deze achterstand nog voor rust omgebogen in een 2-1 voorsprong.

Na de rust zorgden Jelle Westerhof en Jochem Vinkenvleugel voor een comfortabele 4-1 stand. In de laatste minuten van het duel kwam sv Grol nog wel terug tot 4-3, maar bleken de vier treffers van SDOUC genoeg voor een finaleplaats.

Op 25 juni speelt SDOUC in de finale van de Achterhoek Cup tegen Varsseveld. De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt gespeeld bij VIOD op sportpark Dichteren. Eerder die dag (10.00 uur) speelt ST: UB/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1 de finale tegen Vorden JO15-1.

Verslag door John van der Kamp (organisatie Achterhoek Cup)

SDOUC startte met zeven basisspelers op de bank. Voor de koploper in de 2e klasse i was het hierdoor even wennen om het juiste ritme op te pakken. Tegenstander Grol startte fel en creëerde direct een mogelijkheid vanaf de rechterflank om de score te openen. De doelpoging van aanvaller Tycho ten Bulte was direct een waarschuwing voor de verdediging van SDOUC, die ontsnapte aan een snelle tegentreffer. Toch stond al na 3 minuten de 1-0 op het scorebord. Uit een corner werd de bal door SDOUC-doelman Chiel Jansen niet goed verwerkt. Er ontstond een scrimmage en Grol-spits Luc Berentsen was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven. Het publiek ging na deze treffer er goed voor zitten, want Grol bleef komen en had zo op 2-0 of 3-0 kunnen staan. Luc Berentsen had echter zijn vizier niet scherp staan deze avond. Uit vrije positie schoot hij de bal net over de lat en ook bij zijn volgende mogelijkheid verdween de bal tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal, nadat de aanvaller van Grol één op één was komen te staan met doelman Chiel Jansen.

Kansjes waren er ook voor SDOUC. Aanvaller Jelle Westerhof had al eerder Grol-keeper Nick Oude Luttikhuis middels een afstandsschot getest en uit een corner was Sietse Sessink via een kopbal dicht bij de gelijkmaker. En als Grol de kansen niet lijkt te benutten, scoort tegenstander SDOUC wel. SDOUC-middenvelder Yannick Sessink weet met een sublieme pass de weg sprintende Jochem Vinkenvleugel te bereiken. Door het hart van de Grol verdediging komt Westerhof oog in oog te staan met de doelman van Grol en weet de bal met een mooie trap in de uiterste rechterbenedenhoek binnen te schieten (1-1). De laatste 10 minuten voor de rust breken aan. SDOUC komt steeds beter in haar spel en is vaker op de helft van Grol te vinden. De klok staat op 45 minuten als Jelle Westerhof net buiten de 16 ten val wordt gebracht. Achter de bal staan drie SDOUC-spelers. De Grol muur lijkt goed te staan, maar als blijkt dat niet Yannick Sessink maar zijn broer Sietse Sessink de bal richting doel gaat schieten, doet Grol-keeper Oude Luttikhuis een stap op zij. In de verre hoek verdwijnt de bal onbereikbaar voor de sluitpost in het doel (1-2).  

Geen wissels aan de start van de 2e helft. Ook Grol-trainer William Krabbenborg laat zijn team in tact en blijven de broers van de Pavert en aanvaller Enes Yilmaz van SDOUC ook op de bank. Na een paar minuten komt SDOUC op een 3-1 voorsprong. Onoplettendheid van de Grol verdediging wordt door Jelle Westerhof uit de rebound koelbloedig afgestraft. Dezelfde Jelle Westerhof weet even later de handen van de Ulftse aanhang op elkaar te krijgen, als hij tegen de zijlijn aan een mooie lichaamsbeweging inzet en Grol op het verkeerde been zet. Na een uur komen de eerste wissels in het veld. SDOUC blijft de bovenliggende partij en Grol-doelman Nick Oude Luttikhuis weet zijn team voor een grote achterstand te behoeden. Dan valt de vierde Ulftse treffer. Een juweeltje. Jochem Vinkenvleugel draait de bal vanuit een corner over een tal van opspringende spelers direct het doel in (1-4). Een gelopen koers? Er zijn ruim 20 minuten te gaan en Grol geeft zich nog niet gewonnen en SDOUC lijkt de grip kwijt te raken. Keer op keer loopt het voor SDOUC-keeper Chiel Jansen goed af en weet Grol, met name met Luc Berentsen, de tussenstand geen beter aanzien te geven. Als de bal vlak voor de lijn wordt weggetrapt, weet Luc Berentsen even later wel te scoren. Beheerst schiet hij de bal binnen (2-4). Trainer William Krabbenborg stuurt zijn manschappen naar voren en invaller Jordy Schutten scoort zelfs de 3-4. De bank van Ulft schrikt op. De klok staat op 90 minuten en SDOUC-invaller Enes Yilmaz lijkt het duel op slot te gooien, maar de Grol-doelman weet de poging te blokkeren. Nog een aanval van Grol. Krijgen we Shoot-Outs, gaat de gelijkmaker dan toch komen? Een drukte van spelers in de zestien van SDOUC. De bal valt bij de strafschopstip en wordt op doel geschoten. Tot opluchting van de Ulftse supporters verdwijnt de bal over het doel tegen het vangnet aan.

Dan fluit scheidsrechter Jordi Eijgelsheim voor de laatste maal en weet SDOUC voor de eerste keer de finale van de Achterhoek Cup te bereiken.

AC_Grol_2.jpg

foto's Marcel Houwer, Streekgids.nl

AC_Grol_1.jpg


AC_Grol_3.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!