Maurice Thiele en Michel van Zwam geslaagd voor opleiding verenigingsscheidsrechter - SDOUC - Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Maurice Thiele en Michel van Zwam geslaagd voor opleiding verenigingsscheidsrechter

Maurice Thiele en Michel van Zwam geslaagd voor opleiding verenigingsscheidsrechter

14 april 2022 11:00


Op woensdag 13 april hebben Maurice Thiele en Michel van Zwam met succes de cursus Verenigingsscheidsrechter afgerond.

Wij feliciteren Michel en Maurice met dit resultaat en wensen ze veel plezier met het uitoefenen van deze prachtige hobby.

De laatste avond van de cursus Verenigingsscheidsrechter, georganiseerd door de SDO Doetinchem, omvat een praktijkgedeelte.

Twee jeugdteams (DZC’68 en vv VIOD) maakten er op het vernieuwde kunstgras van vv De Graafschap een mooie partij voetbal van.
De scheidsrechters konden hun verkregen kennis en vaardigheden etaleren en ontwikkelen.

Vanuit Werving en Behoud is de scheidsrechtersvereniging de laatste jaren intensief bezig geweest om in de regio verbinding te zoeken. Deze praktijkavond is een mooi voorbeeld hoe die belangrijke verbinding en samenwerking gestalte heeft gekregen!!

De campagne “het maakt geen fluit uit” is een succes aan het worden bij de SDO Doetinchem, gelet op de 2 cursussen Verenigingsscheidsrechter en de SO3 cursus die dit voorjaar wordt georganiseerd.

Een woord van dank aan de KNVB docent Marcel van Schalkwijk voor de fijne en goede samenwerking om deze cursus te laten slagen en uiteraard ook aan vv De Graafschap en de jeugdteams die op de praktijkavond een wedstrijd hebben gespeeld.

Ook interesse om scheidsrechter te worden?

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd, dat weet iedere voetballiefhebber.

Het aantal scheidsrechters neemt al een aantal jaren af, waardoor het doorgaan van wedstrijden in gevaar komt.
Ook binnen SDOUC wordt het steeds moeilijker om voor alle wedstrijden een leidsman/-vrouw te vinden, terwijl het leiden van wedstrijden juist zo'n dankbare en gave hobby is. Verjonging is een noodzaak en het is natuurlijk goed mogelijk om naast het fluiten van wedstrijden, gewoon in je eigen team als voetballer/voetbalster actief te blijven.

Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat de jeugd en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan? Wordt dan scheidsrechter.

Scheidsrechtersvereniging  Doetinchem start in het najaar wederom de cursus Verenigingsscheidsrechter en SO3. De aanmeldingen komen al binnen voor die cursussen.
Ook wordt dit najaar voor het eerst de cursus Praktijkbegeleider aangeboden voor de verenigingen in de regio.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Willeke Stieber: willekestieber@hotmail.com  of 06-31578260.

scheidsrechtersopleiding_2_bewerkt.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!