tel. 0316-221919

Wedstrijdverslag DVC ‘26– SDOUC      12-03-23

Ruststand: 1 – 0

Eindstand: 2 – 1

Na vier opeenvolgende nederlagen moest het vandaag dan maar gaan gebeuren. We hadden weer een redelijke selectie, desondanks ontbraken er toch nog een paar belangrijke spelers en onze tegenstander DVC zit in een flow en staan bovenaan. Dus stonden we voor een moeilijke opgave.  We gingen goed van start en toch gingen we weer knullig de fout in. In de 4e minuut werd geklungel bij ons achterin gemakkelijk afgestraft door een speler van DVC:  1-0. Toch gingen wij goed met deze tegenslag om en namen direct weer het initiatief. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van de tegenstander, die zoals zo vaak tegen ons gebeurt vanuit een sterk verdedigende positie opereerde. Toch kregen wij kansen o.a. van Luuk Geerts, met geluk gestopt door de keeper en een prima afstandsschot van Melle Holtslag door de keeper met een uiterste inspanning over gestompt.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien:  een sterk verdedigend DVC en een aanvallend SDOUC. En toch kregen wij voor de tweede keer de deksel op de neus. Een lange trap van achter uit de verdediging van DVC werd door onze verdediging niet goed verwerkt. De altijd lastige spits van DVC maakte er dankbaar gebruik van met als gevolg een overtreding, welke met een strafschop werd bestraft: 2-0. Werkelijk niet te geloven i.p.v. dat wij eens zouden gaan scoren, vanuit het spelbeeld zou dat meer dan verdiend zijn geweest, scoort onze tegenstander. Dus wederom liepen wij weer achter de feiten aan en toch lieten wij veerkracht zien.  Met enkele wisselingen gingen wij massaal de aanval in en dat leverde dan uiteindelijk ook een doelpunt op. Een prima voorzet van Kees van de Pavert werd goed afgewerkt door Jesse Vreman 2-1. Helaas is het hierbij gebleven, ondanks verwoede pogingen om er nog een gelijkspel uit te slepen, wat meer dan verdiend zou zijn geweest. Maar het lukte ons niet. DVC ging nog meer de verdediging in en het lukte ons niet om daar doorheen te komen. Gezien het spelbeeld dat we vandaag zagen, moet het ons lukken om het geluk eens aan onze zijde te krijgen.