Kees v/d Pavert

Eindstand: 3 - 6

Stan v/d Pavert

Jelle Westerhof

SDOUC ging naar de uitwedstrijd tegen SPERO met de wetenschap dat het team weer op de goede weg zat met een overtuigende overwinning op DIO’30. Toch waren we gewaarschuwd door de winst van SPERO op de koploper OBW. SPERO had het hoofdveld weer in orde zodat er op natuurgras werd gespeeld, dat speelde af en toe wel parten bij onze spelers want menig keer ging één van onze spelers onderuit bij het wegdraaien van zijn tegenstander. Toch begon SDOUC goed aan de wedstrijd en al snel werd het duidelijk dat ons spel beter verzorgd was dan dat van de tegenstander dat meer opportunistisch was met lange ballen naar voren. Het goede spel van ons werd in de 16e minuut beloond met een goede kopbal van Jesse na een prima actie en een perfecte voorzet van Enes 0 – 1. Toch was het een paar minuten later alweer gelijk een cornerbal werd slecht verdedigd en onze doelman ging mede in de fout 1 – 1.  Dat we wel het één en ander geleerd hebben bleek wel hoe we omgingen met deze teleurstelling want nog geen minuut later lag de bal alweer in de goal van de tegenstander een prima opgezette aanval werd doeltreffend afgerond door Stan v/d Pavert 1 – 2. SDOUC bleef het beste van het spel houden en in de 34e minuut was het weer Stan v/d Pavert die na een prima actie wederom scoorde 1 – 3. Wie dacht dat de wedstrijd nu wel onder controle was en dat we gerust konden gaan rusten kwam bedrogen uit want slecht uitverdedigen bracht ons onnodig in de problemen en gaf SPERO de mogelijkheid om te scoren  op een presenteerblaadje 2 – 3. Toch lukte het ons om met een goed gevoel de rust in te gaan want in de 44e minuut kreeg Kees v/d Pavert het weer ouderwets op de heupen en na een rush aan de rechterkant van het veld knalde Kees de bal steenhard via de lat achter de keeper, een beauty van een doelpunt 2 – 4.   Rustand.

Na de rust gingen we op dezelfde wijze door met veel druk naar voren en dat resulteerde al in de 46e minuut in een doelpunt van alweer Stan v/d Pavert 2 – 5. Door een aantal wisselingen aan beide zijden kwam de wedstrijd welke eigenlijk al beslist was wat meer in evenwicht. Maar het spel werd ook wel wat slordiger, mede doordat het veld erg hobbelig was en het was duidelijk te merken dat het veld kort geleden opnieuw was ingezaaid. SDOUC bleef wel ondanks een aantal wisselingen het betere spel houden en gaf weinig speelruimte aan de tegenstander zodat zij vaak de lange bal bleef hanteren wat weinig gevaar opleverde. Toch leverde het SPERO nog een doelpunt op, weer slordig optreden achterin resulteerde in de derde goal voor de thuisploeg 3 - 5. Maar SDOUC gaf nog één maal gas en na een mooie actie van Jelle, waaruit hijzelf fraai scoorde werd de einduitslag 3 – 6. Dus veel doelpunten waaronder enkele zeer fraaie aan onze kant, maar ook tegendoelpunten, welke niet alle drie nodig waren.