7071CX
ULFT
tel. 0315-340243

SDOUC – DVC ’26   1-1

Vanaf het begin had de thuisclub het meeste balbezit en kreeg direct al twee mogelijkheden. Kees van de Pavert kon vanaf rechts doorbreken maar werd telkens door een verdediger ingehaald. DVC’26 speelde op de counter en had in de 31ste minuut bijna succes toen de spits vrij door kon gaan. Zijn lob ging net langs de paal. Tien minuten later was het wel raak. De spits kreeg de bal aangespeeld, maakte zich vrij en schoot van grote afstand hoog in het doel: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Na rust een aanvallend SDOUC. Er ontstonden ook kansen en scrimmages voor het Didamse doel maar de bal wilde er eenvoudig niet in. Het duurde dan ook tot de 83ste minuut voor de gelijkmaker viel. Jesse Vreman kreeg uit een afgemeten voorzet van Bjarne Housheer de bal vrij voor het doel en schoot laag en hard in: 1-1. In de slotfase drong SDOUC nog wel sterk aan, terwijl DVC uit de counter en met vrije trappen ook nog gevaarlijk was.                                                                                                                                                                                                          Een kleine zege zou verdiend geweest zijn, gelet op het feit dat de Ulftse keeper in de hele wedstrijd slechts één bal op doel kreeg (die  er onhoudbaar inging). De DVC-keeper daarentegen verrichtte zeker een tiental reddingen o.a. bij een paar doelworstelingen.