Enes Yilmaz

Kees v/d Pavert

Eindstand: 1 – 4

Jelle Westerhof

Vandaag gingen wij op bezoek bij THEOLE, de club die nieuw is in onze afdeling en waarover ook niet veel bekend was. Daarbij was het ook nog een zes-punten-wedstrijd net voor de winterstop, dus een belangrijke wedstrijd voor beide teams. THEOLE had een goede reeks achter de rug en was erop gebrand om deze reeks uit te bouwen en zo met een goed gevoel de winterstop in te gaan. We waren dus gewaarschuwd en daarbij hadden wij ook nog het nadeel dat er gespeeld werd op natuurgras, maar de grasmat was prima bespeelbaar. Voordat de wedstijd begon werden we getrakteerd op een enorm vuurwerk met veel rookontwikkeling.

Toch raakten we hiervan niet onder de indruk en we startten dan ook voortvarend door direct druk te leggen op hun verdediging. We legden veel energie in de aanval en vooral Enes Yilmaz was regelmatig een plaag voor zijn tegenstander en we creëerden kansen en dat resulteerde in de 10e minuut reeds een doelpunt. Enes liet zijn tegenstander de hielen zien en scoorde op fraaie wijze de                                  0-1.  Nog geen 3 minuten later snelde Enes wederom langs zijn tegenstander en gaf een perfecte voorzet welke op een formidabele manier werd afgerond door Kees van de Pavert.  Een “beauty” want hij nam de bal ineens op de slof: 0-2.

Toch was het oppassen voor ons na zo’n snelle voorsprong en dan zie je toch dat we gegroeid zijn en dat we instaat zijn de wedstrijd te controleren en niet door achterover te gaan hangen met alle risico’s van dien. Zo ontstond er een levendige wedstrijd met over en weer kleine kansjes voor beide ploegen tot aan de rust.

Toch zag je bij de start van de tweede helft dat THEOLE probeerde uit een ander vaatje te tappen. Ze namen meer risico’s en dat pakte al snel in de tweede helft bijna verkeerd uit voor hen. Enes profiteerde van geklungel achterin bij THEOLE en ging alleen op de keeper af maar in plaats van de bal breed te leggen op Kees ging Enes voor eigen succes. En de keeper keerde zijn schot. Het had al vroeg in de tweede helft de beslissing kunnen zijn want een 3-0 achterstand zouden ze niet meer recht kunnen trekken gezien het beeld van de wedstrijd. Bovendien hadden we achterin de zaak onder leiding van Bjarne Housheer goed in orde.  Onze trainer bracht een aantal nieuwe spelers in de wedstrijd en SDOUC trok het initiatief weer naar zich toe. Vooral de beweeglijke Jelle Westerhof was een plaaggeest voor de verdediging van THEOLE. En in de 79e minuut en 83e minuut wist Jelle tweemaal te scoren. De ene was een formidabel doelpunt boven in de hoek van het doel 0-3 en 0-4. De wedstrijd was beslist. Jammer dat we toch nog een tegengoal kregen in ongeveer de laatste minuut van de wedstrijd. Door een overtreding in het strafschopgebied kreeg THEOLE nog een strafschop te nemen, welke werd benut. Eindstand 1-4.

De overwinning was verdiend en was het resultaat van het collectief en een juiste teamspirit en daardoor kunnen we met een goed gevoel de winterstop ingaan.