tel. 0315-241036

Wedstrijdverslag: SC VARSSEVELD – SDOUC       29-01-2023

Ruststand: 1 - 0

Eindstand: 3- 0

Vandaag stond de wedstrijd tegen SC Varsseveld op het programma, voor ons altijd een lastige tegenstander. SC Varsseveld was de competitie na de  winterstop goed begonnen met een duidelijke overwinning tegen Beuningse Boys, terwijl wij een zeperd hadden opgelopen tegen VVG’25. Daar kwam ook nog bij dat voor een aantal jongens de wedstrijd te vroeg kwam m.b.t. blessures en ook nog een schorsing van Enes, waardoor ons team op cruciale posities verzwakt was. Ondanks deze handicap gingen wij goed van start en drukten Varsseveld in de verdediging en had het na twintig minuten zomaar 2-0 kunnen staan voor ons. Maar wat ons wel vaker opbreekt, is dat we moeilijk tot scoren komen ondanks goed uitgespeelde kansen.

In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de wedstrijd meer in  evenwicht en werd Varsseveld ook gevaarlijker met snelle uitvallen. Het had zo 1-0  kunnen zijn, maar op miraculeuze wijze werd de bal uit het doel gehouden. Toch zou Varsseveld nog op voorsprong komen net voor de rust. Een door ons te gemakkelijk weggeven hoekschop werd in de zestienmeter gebracht en door slecht ingrijpen onzerzijds kon Varsseveld scoren: 1-0.

Ook in de tweede helft begonnen we weer uitstekend en kregen ook weer kansen maar we beloonden onszelf niet met doelpunten. Varsseveld vond het wel goed zo en probeerden met snelle uitvallen voor gevaar te zorgen. Door een foutje van Thijs werden ze ook nog beloond met een eigen doelpunt van Dennis: 2 – 0. De wedstrijd was gelopen en ondanks de inbreng van een paar verse krachten waren we niet meer instaat om de wedstrijd naar ons toe te trekken. In de laatste minuut werd het zelfs nog: 3 – 0. Verdiende overwinning van Varsseveld maar wel geflatteerd.