Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een sfeervolle ontmoeting tussen SDOUC en De Graafschap

Een sfeervolle ontmoeting tussen SDOUC en De Graafschap

SDOUC 1 (zon)

-

De Graafschap 1 (zon)

Datum

2 juli 2022 14:30

Accommodatie

Sportpark De IJsselweide
Anton Tijdinklaan 7
7071CX
ULFT
tel. 0315-340243

Heerlijk zonnig weer, enthousiaste vrijwilligers, een groot aantal voetbalsupporters, voetballers die er een mooie wedstrijd van willen maken en een prachtige sfeeractie vormden de ingrediënten voor een geweldig evenement op het sportcomplex De IJsselweide.

De wedstrijd:
De Graafschap moest er tijdens het eerste deel van hun eerste oefenwedstrijd nog inkomen. De wedstrijd leek ook bijna een verrassende opening te krijgen. Enes Yilmaz werd onderuit gehaald in de zestien en een strafschop zou het logische vervolg moeten zijn,. Maar arbiter Koen Molenaar had het voorval waarschijnlijk niet goed waargenomen en legde de bal tot ieders verbazing niet op de stip.
De Graafschap kwam daarna meer in het spel en had enkele grote kansen. Na 20 minuten wist Gravenberch uit een rebound.te scoren (0-1)
SDOUC kreeg ook enkele kansen, waarbij Kees v.d. Pavert en zijn broer Stan net het doel misten.   

In het tweede deel kwam De Graafschap snel op 0-2.  Lion Kaak schoot de bal hard tegen een arm van een SDOUC'er aan. In tegenstelling tot de 1e helft besloot de scheidsrechter nu wel een strafschop toe te kennen. Gravenberch wist  dit cadeautje van de scheidsrechter op een perfecte wijze uit te pakken.
De 0-3 was vooral een vergissing van onze doelman. De bal werd door Acheffay niet heel hard op het doel geschoten, maar de doelman liet de bal door zijn handen én benen glippen.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe sterker het zware seizoen bij de spelers van SDOUC merkbaar werd.
Door de wisselingen stond er juist een steeds jeugdiger  en gretiger De Graafschap op het veld.
De score liep mede daardoor verder uit naar 0-6.

Kees van de Pavert probeerde de wedstrijd nog een mooi einde voor SDOUC te geven. Eerst haalde hij net buiten het strafschopgebied hard uit, maar de keeper onderschepte de bal. Vlak daarna gaf Kees een goede voorzet op Sietse Sessink. Sietse haalde ineens uit, maar de bal ging nét over het doel.

Voor De Graafschap was dit duel een goede start van de voorbereidingen naar het nieuwe seizoen. Voor de SDOUC-spelers was deze wedstrijd het slotstuk van een mooi, maar ook zwaar en lang, seizoen en wacht nu een welverdiende vakantie

Zo kwam een einde aan een prachtige middag op De IJsselweide, een evenement die alleen maar dankzij de grote groep vrijwilligers georganiseerd kon worden en daardoor vlekkeloos is verlopen. We willen al die vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet en alle bezoekers voor hun komst.

De  prachtige foto's in de diavoorstelling zijn gemaakt door Jeroen Tempels.

klik hier om  de videoreportage van 1Achterhoek te openen


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!