7007LJ
DOETINCHEM
tel. 0314-332090

VIOD – SDOUC  0-1

Met verzorgd spel van achteruit was SDOUC veelvuldig in balbezit. En daaruit ontstonden dan ook de nodige kansen. In de 20ste minuut kon Kees van de Pavert op rechts doorkomen maar hij schoot recht op de keeper. Even daarna kreeg VIOD een grote kans maar uit vrije positie werd de bal hoog over en langs het Ulftse doel geschoten. Meteen daarop raakte Stan van de Pavert met een intikkertje de paal. In de 34ste minuut kwam Enes Yilmaz op links vrij voor het doel maar zijn rolletje ging net naast. En weer even later nam Jesse Vreman een voorzet van Kees volley op zijn slof en de bal vloog hoog over de VIOD-doel.
Na rust probeerde de thuisclub het met lange ballen naar voren daarbij gesteund door de stevige wind. Er ontstond telkens wel wat dreiging maar de SDOUC-verdediging deed het prima. Laatste man Thijs Bruntink won alle duels en keeper Melvin Kersten toonde zich een betrouwbare sluitpost. SDOUC probeerde weer via de opbouw van achteruit en via de vleugels tot succes te komen. Vooral Enes Yilmaz had het zwaar te verduren want op hem werden vele overtredingen gemaakt. Toch slaagde Enes er ook een paar keer in om zowel binnendoor als buitenom langs de verdediger te komen. Het lukte hem niet om de doelrijpe kansen zelf te benutten of om de bal breed te leggen op meegekomen aanvallers. In de 70ste minuut toch de bevrijdende treffer. Kees van de Pavert kwam op rechts vrij door en kon goed voorzetten. Enes raakte de bal in een duel niet goed maar ter hoogte van de tweede paal stond Stan van Pavert vrij om de bal beheerst in de vrije hoek te plaatsten: 0-1. Vijf minuten later kwam Enes weer vanaf rechts voor het doel maar ook nu lukte het niet om zelf te scoren of om de bal breed te leggen. Gezien het aantal kansen een verdiende overwinning.