7071CX
ULFT
tel. 0315-340243

SDOUC – Spero   3-2

De thuisclub moest drie basisspelers missen wegens corona: Thijs Bruntink, Bjarne Housheer en Jesse Vreman. Na een gelijkwaardig begin kreeg SDOUC geleidelijk aan een overwicht.  Dat resulteerde in de 19de minuut tot schoten van Kees en Stan van de Pavert, waarbij de Spero-keeper steeds redding bracht.  Even later een vrije kans voor Yannick Sessink, maar hij schoot over. In de 29ste minuut kwam Enes Yilmaz op links door en kapte zich vrij om vervolgens de bal diagonaal in te schieten: 1-0. Spero was tot dan toe niet gevaarlijk geweest. Toch kwamen ze in de 40ste minuut gelijk. Uit een vrije trap kwam de bal laag voor en die werd door de spits verlengd tot in de verste hoek: 1-1.

Meteen na rust had SDOUC geluk. Uit een corner van  Jeffrey Megens kwam de bal hoog voor en waaide via de handen van de keeper in het doel: 2-1. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten met tien man te staan.  SDOUC kwam meteen daarna op 3-1. Uit een corner van Jochem Vinkenvleugel stond Kees van de Pavert bij de tweede bal vrij om beheerst in te koppen: 3-1.   De winst leek binnen. Toch werd het nog spannend toen in de 89 ste minuut Spero heel  gemakkelijk op 3-2  kwam na fouten  in de Ulftse verdediging. In de blessuretijd gooide Spero alles naar voren. Met vereende krachten kon SDOUC de winst tenslotte over de streep trekken.