7071CX
ULFT
tel. 0315-681084

SDOUC – DCS    6-1

SDOUC ging direct aanvallend van start en kreeg binnen vijf minuten al vier doelrijpe kansen. Telkens kon de bal nog net van de doellijn gehaald worden. DCS werd daarna gelijkwaardig en kreeg via een counter een grote kans toen de spits vrij op het Ulftse doel kon afgaan. Zijn boogbal ging over en naast. En vlak daarna uit een vrije trap een geheel vrije kopbal net naast.                                                                  In de 29ste minuut toch de voorsprong. Uit een vrije trap sloeg de keeper de bal tegen de lat en Stan van de Pavert kon, bijna op de doellijn staand, inkoppen: 1-0. In de 37ste minuut leidde balverlies op het middenveld tot een snelle DCS-aanval op de geheel vrijstaande rechtsbuiten. Zijn lage voorzet kon ingetikt worden: 1-1. Uit een corner In de 40ste minuut kopte Thijs Bruntink  bij de tweede paal de bal in de bovenhoek:  2-1. SDOUC had voor rust veel moeite met de veel bewegende DCS-spitsen,  die telkens de vrije ruimte indoken.

Tussen de 56ste en de 64ste minuut wist SDOUC de voorsprong te vergroten en de winst veilig te stellen. Eerst gaf Luuk Geerts vanaf rechts een scherpe voorzet. Bij de tweede paal slaagde Jesse Vreman er in om met een zweefduik de bal in het doel te koppen: 3-1. Even later de 4-1. Na een voorzet van Kees stond broer Stan van de Pavert vrij en tikte de bal tegen de keeper om vervolgens de rebound wel binnen te werken. Meteen daarna gaf Enes Yilmaz een mooie voorzet op Kees van de Pavert, die geheel vrijstaand kon inschieten: 5-1. Daarna gebeurde er niet veel meer hoewel DCS toch nog probeerde om de achterstand te verkleinen. In de 86ste minuut toch nog weer een doelpunt. Uit een voorzet van Sietse Sessink kon Jochem Vinkenvleugel met een hard en laag schot de stand op 6-1 brengen.