Ruststand: 0 – 1

Kees van de Pavert

Eindstand: 1 – 2

Jesse Vreman.

Quick is altijd voor ons een wat onberekenbare tegenstander. Dat bleek ook al in de thuiswedstrijd, welke wel door ons werd gewonnen maar niet overtuigend. Dus we waren gewaarschuwd. Toch begonnen we voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde dat we binnen vijf minuten al hadden moeten scoren. Een prima genomen vrije trap van Yannick Sessink werd door Stan van de Pavert niet goed afgewerkt, terwijl hij de bal voor het inkoppen had.   Verder gebeurde er niet zo veel in de eerste helft. SDOUC was sterker, mede doordat Quick speelde vanuit een versterkte verdediging. Toch zou SDOUC  nog verdiend aan de voorsprong komen. Een paar minuten voor het rustsignaal werd een prima aanval in eerste instantie nog gepareerd door de keeper van Quick maar de bal kwam voor de voeten van Kees van de Pavert, die de bal onberispelijk inschoot 0 – 1.                            Dit was ook de ruststand.

Na de rust een ander spelbeeld. Quick kroop uit z’n schulp en zocht nu meer de aanval op. Dit gebeurde wel vanuit een opportunistisch spel maar daardoor golfde het spel meer op en neer. SDOUC werd slordig in de passing en daar maakte Quick goed gebruik van. Door slecht uitverdedigen kreeg Quick de kans op de gelijkmaker en dat gebeurde dan ook: 1 - 1.                                                                                                                  Voor SDOUC  was dat een domper omdat een eventueel gelijkspel slecht uit zou komen voor de stand op de ranglijst. Met enkele wissels probeerde SDOUC  weer grip op de wedstrijd te krijgen en dat lukte. Quick werd weer naar achteren geduwd, maar het zat ons niet mee ondanks enkele mooie aanvallen met daaruit voortkomende kansen. Toch lukte het ons om weer om op voorsprong te komen.  Een voorzet van Yannick Sessink werd prima ingekopt door Jesse Vreman: 1-2.  Quick probeerde nog wat terug te doen maar je zag dat daar de energie op was.                                                                                                                                                                                        Een zwaarbevochten overwinning, welke wel verdiend was.