6654AZ
AFFERDEN GLD
tel. 0487-515253

DIO ‘30 – SDOUC

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van DIO 30, het hoofdveld is een grasveld, welk zwaar maar goed bespeelbaar was. Door de corona-maatregelen was er wederom geen publiek. Dat is toch een smet op de wedstrijd.

DIO 30 staat eigenlijk te laag op de ranglijst, dit wordt mede veroorzaakt door het vele aantal gelijke spelen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon je direct de bedoelingen van DIO 30 zien: ze legden veel strijd aan de dag waar SDOUC zoals gewoonlijk even aan moest wennen. Ons spel was beter en verzorgder maar zij probeerden dat met veel passie te ontregelen. Het eerste doelpunt kwam eigenlijk uit de lucht vallen, geklungel bij ons op het middenveld met daarop volgend balverlies gaf hen de mogelijkheid om uit te breken. Melvin, onze keeper, had het doel verlaten en  kon de lob over hem heen niet meer keren en zo stond het na 6 minuten al 1-0 voor DIO.                                                                                                                                    Gelukkig ging ons team goed om met deze tegenslag en er volgde toen ook een periode waarin wij het initiatief naar ons toe trokken en met goed veldspel werd DIO steeds verder naar achteren gedrukt. Na een mooie aanval via de linkerkant, opgezet door Jeffrey Megens,  kon Stan van de Pavert deze aanval prima afwerken en zo stond het na 14 minuten al weer gelijk 1-1. Wij bleven de bovenliggende partij en na een aantal goed opgezette aanvallen werd dat ook beloond.  In eerste instantie werd een inzet van Melle Holtslag nog geblokt maar direct daarna volgde er een geweldig schot van Jeffrey Megens waarop de keeper van DIO geen antwoord op had:  1-22 na 21 minuten. Het was jammer dat we toen niet direct doordrukten om een derde goal te forceren en zo bleef DIO ’30 in de wedstrijd. Net voor de pauze in de 41e minuut kreeg DIO een vrije trap te nemen. Deze werd ingebracht in het strafschopgebied en door aarzelend optreden van onze verdedigers inclusief onze keeper kreeg de DIO-aanvaller de mogelijkheid raak te koppen 2- 2. Een domper omdat het niet nodig was gezien het wedstrijdbeeld op dat moment. Het werd nog ongelukkiger een minuut later. DIO kreeg een corner en deze werd wederom door weifelend optreden achterin bij ons door een speler van DIO binnen gekopt. Inplaats van te gaan rusten met een voorsprong stonden we opeens op achterstand 3-2.

De tweede helft begon goed en wederom met goed spel werd DIO terug gedrukt. Er ontstonden wat kansen voor o.a. Enes Yilmaz maar je zag ook dat de krachten wat afnamen waardoor het spel allemaal wat slordiger werd. Dat was wel in het voordeel van DIO ’30. Zij probeerden uiteindelijk alleen nog maar om de voorsprong tot aan het einde te verdedigen wat onder andere gepaard ging met toch wel regelmatig tijdrekken. Onze trainer had in de tussentijd nog een paar nieuwe spelers ingebracht om toch wat te forceren. Dat werd uiteindelijk beloond. Een goed genomen corner van Bjarne Housheer werd perfect ingekopt door Jesse Vreman:   3-3 in de 90e minuut. Helaas was de extra tijd te kort om er nog een overwinning uit te slepen. Gezien het scoreverloop is met deze uitslag te leven toch had er meer ingezeten als we iets attenter waren geweest. We blijven door deze uitslag mooi bovenin meespelen.